fredag 30 april 2010

gimmie love gimmie love

mm. men det är ju verkligen jätteroligt med ungar som drar med sej inte bara snor till dagis, utan även finkultur i form av eric saade från melodifestivalen. "MANBOY MANBOY MANBOY MANBOY MANBOY YOU CALL MEMANBOY MANBOY MANBOY" osv osv osv. jag har liksom blitt tvungen att tvångslyssna för att få ur den hur skallen.

ska snart bege mej iväg mot långis för öl å trevligt. hej!

torsdag 29 april 2010

en papaya coconut

jag tyckte faktiskt det va himla festligt när skansen-mannen hade med sej en lammunge till nyhetsmorgon här om morgonen som han hade döpt till "kebabsan". kebabsan luffade omkring i studion och bräkade under väderuppläsningen. ren underhållning. tack fyran!

idag när jag cyklade hem var jag så himla lycklig över att det är vår! det doftade vår hela vägen hem och jag typ sög in allt och blev alldeles hög. träden har börjat slå ut och det var sol och ja. fantastiskt. något mindre fantastiskt är ju att det nu regnar och ska va mulet hela dan imorgon typ. jag är pepp iallafall!


imorn blir det valborg såsom det varit valborg de senaste två åren- långt ut åt helvete på långholmen, sådär så att man är svettig när man kommer fram, drickandes öl och eldandes. niceeee. 


gullitt samtal på morgonen idag:

unge: masken!
jag: mm, där är en mask.
unge: den läskig!!
jag: men den är inte farlig. 
unge: den äter upp mej!
jag: nejdå, masken äter inte människor. 
unge: ... den e arg.
jag: men hur vet du det?
unge: den JÄTTESNÄLL!

 

måndag 26 april 2010

mastercard

jag som hade lovat mej själv att aldrig någonsin skaffa ett kreditkort har nu ett hur som helst. känns otryggt. 

idag har jag fått jättemånga komplimanger för min nya frippa. det har varit roligt. en unge, som brukar kalla mej "säri" eller "seri" ba helt från nowhere "heej pippi!". matter of fact'ly liksom. ba och säja tjenis liksom.

nä, om man skulle ta och bädda sängen eller nåt sånt där skojsigt. blev så jävla förbannad i eftermiddags f.ö. någon har snott min cykelplats utanför mitt fönster. lacka ur och tog ut cykeln på gården i vredesmål. 

allafall. trevlig kväll!

lördag 24 april 2010

say what's yo name what ya drinkin?

igårkväll var jättefint. nu ska jag iväg och klippa mej. hoppas fan att den här bruden är lika bra som hennes kollega som är mammaledig. tja!

fredag 23 april 2010

it's the freakin weekend

om det är nån som ens läser den här jävla bloggen så får ni fan skärpa er nu. vet ni hur SKITTRÅKIGT det är att babbla på om grejjer man känner sej engagerad i och så får man såhära NOLL RESPONS? jag vet att det inte alltid är sådär jättespännande inlägg, men vafan, jag kan omöjligt alltid vara ointressant. eller?

idag till exempel, blev jag hjärtekrossad när min gamla favoritunge inte kände igen mej på lekparken. han slutade efter att ha gått hos oss i ett år för ungefär 6 månader sen. vi har liksom allihopa på jobbet pratat om hur härlig unge han var, och vad vi saknar honom osv. och så ba på väg till parken ser vi några andra förskolor som är där (han började på en annan i närheten) och ja ba "åh, tänk om ---- är där!". OCH SÅ VA HAN DET. men han kände inte igen mej. blev så himlans lessen. eller, alltså, jag märkte ju att han kände igen mej, men att han kände sej lite förlägen och blyg. ungefär som att han hade blivit "påkommen". sen tror jag kanske att han inte riktigt kunde koppla. men så konstig känsla- här minns vi honom som om det vore igår som han var hos oss varje dag, och pratar ibland om hur rolig han var att ha att göra med, och så är det som bortblåst för honom. det är lustigt med små barn. 

ikväll ska jag ha det trevligt hos sebbe och andrea med öl. imorgon har hannah lovat att vi ska dricka öl i mitt fönster och prata om killar. det blir fint. 

hehe just det. idag i parken vi var i så finns det en snurrgrej som dom kan sitta fler i. ungarna ba tjöt av skratt och skrek att jag skulle snurra fortare. sen kräktes en, på en annan. 



nu till exempel, så väntar jag mej verkligen inga livstecken, men det är för att jag inser att vafan ska ni skriva om det här?

torsdag 22 april 2010

dial 911

kom precis på att jag fan hade en skitäcklig mardröm precis innan klockan ringde imorse. jag stod på en tunnelbaneperrong och väntade på ett tåg. på spåret så står det en samling människor som liksom har en försäljning. där står en stor teve, hyllor med grejjer och framförallt - det kryllar av småbarn. även några vuxna. ja ba "men eh... hur ska det här gå till? tåget måste ju åka förbi här och dom står ju mitt i spåret?" dock var det som att det var uttalat att SL visste om detta och att dom här som stod på spåret skulle varnas i tid när ett tåg kom, eller att tåget skulle sakta in eller whatever. icke logiskt, som drömmar ofta är. hur som helst så börjar jag efter ett tag höra det välbekanta suset av ett tåg som närmar sej. det kommer närmare. man ser lyktorna. det saktar inte in. det kommer närmare, fortfarande ingen nedbromsning. ja ba "men vafan tågföraren måste ju se det här spektaklet framför sej? dom som står här måste ju springa?!" men nej nej, ingenting händer förrän nån i klungan på spåret hej vilt börjar vifta med armarna åt tåget för att det ska stanna, när det är precis framför dom. sen så ba mejjar tåget ner alla småbarn och jag ba skriker och vänder bort ansiktet så att jag ska slippa se. min första tanke är inte att typ kolla ifall nån behöver hjälp, jag är för äcklad och uppskrämd, så drömmen tar en vändning och blir det här klassiska jag ganska ofta drömmer; jag måste ringa 112 men varje gång jag ska slå in numret så slår jag fel. denna lilla favoritdröm of mine har fått en absurd förstärkning nu också i och med att min nya telefon ibland muckar och registrerar fel bokstav/siffra än den jag tryckt på. apajobbigt. dessutom är det sådär i drömmen att jag är liksom inte den enda som har händerna på telefonen att ringa 112, men jag har nån märklig tvångstanke att jag måste ringa. som att jag vill vara budbäraren. så himlans egoistiskt! fast ja, rätt klassiskt ändå. vill va först med störst nyheter. jag har ju ofta en jävla skvallerkärring i mej som ba vill ut, det vet jag ju. 

allafall. inte en så himla trevlig grej att ha på näthinnan när en ny dag börjar.

gg

woha. det fanns tydligen en massa gossip girl avsnitt jag har missat att sätta tänderna i. kom iofs inte ihåg det sista avsnittet jag såg, men skitasamma. väldigt enkel grej att kolla på. roligare är ju att glee är tillbaka. och breaking bad också, men jocke "gillar inte att titta på pågående serier". nähä. då blev det inget. friday night lights finns ju också iofs, men jag finner sällan tid numera. jag har på något konstigt vänster blivit ganska upptagen. typ hela tiden. har ingen aning om hur detta har gått till. mind = blown.

idag kom A till jobbet och var sliten to say the least. hade apkul åt henne hela dagen. hon gnydde och hade sej och det var "kan inte du brygga kaffe?" hit och "jag behöver vatten också" dit. jag sa åt henne att köpa chips efter jobbet som plåster på såren, hon ba "mm, ska jag göra, fan vad gott det ska bli". 

 

onsdag 21 april 2010

i was made for luvin you bejby

pappa påminde mej precis om att miro ju faktiskt åkte in med en skum bengrej när hon var i min ålder och delade ut tidningar hela nätterna. ena vaden på henne ba svullnade upp och blev en stenhård vattenmelon, och på sjukhuset sa dom att det var nåt som hette "kompartmentsyndrom". som tur var gick det ju ned av sej själv, annars hade dom blitt tvugna att slice'a upp hela pinnen för att lätta på trycket, men min freakiga smärta kan tydligen ha något besläktat med detta. enligt papa alltså, inte enligt mina egna hypokondriker-antaganden.

jag har f.ö. haft så ont i mitt pekfinger det är därför jag inte har skrivit. och inget hittepå, jag har slutat ha vantar för att det blivit "vår" och fått sprickor i fingertopparna igen. *skönt*

en komisk grej har hänt på jobbet. en unge, 2 år, som gått på min avdelning i mer än ett halvår har helt plötsligt börjat kalla en annan unge, också 2 år, som heter ---- för... apan. "apan" är väldigt likt det riktiga namnet, ni kanske kan gissa. hur som helst. han blir sjukt offended (såklart) och liksom nästan ledsen. detta i sej är såklart inte alls roligt, men grejen är att vi inte riktigt vet ifall hon gör det av illvilja eller om hon ba helt plötsligt missuppfattat nånting gravt. hon kan va en jävla retsticka men å andra sidan har hon haft konstiga grejer för sej språkligt förut. det blir hur som helst väldigt jobbigt varje gång det här händer för det är så komiskt att man ba inte kan hålla sej. jag fick med skrattet stockandes i halsen idag nästan skälla ut henne för att hon prompt inte gick med på att "apan" inte heter apan. "apan, gå", hette det när han skulle först upp för en trappa med alla andra på led efter. "jag, heter, inte, APAN! jag, heter, ----!" och på samlingen misstänker vi att hon sitter och väser "apan" åt honom för att vi inte ska höra. 


om det är en fråga om att hon gör det av ren illvilja tror jag att det är den mest utstuderade formen av mobbing jag sett hos såhär små barn. det brukar vara bit, riv, knuff och nyp av ren frustration, det är ju meningen att dom ska va aggro, men aldrig uppenbara skällsord. jaa. man lär sej nåt nytt vareeeenda dag. 


alltså gud vad äckligt. bildgooglade kompartmentsyndrom och fick massa äckelbilder på uppskurna vader. åh. *kräksmak i munnen* kanske nåt för dej miro?

 

söndag 18 april 2010

yummey

jag är sjukt nöjd med att jag haft saker med alkohol inblandade att göra både fredag och lördag, men att jag i princip inte varit bakis alls! heja mej! igår var jättetrevligt. det slutade med att vi hängde på wollmars hela kvällen. 

just nu ligger den här och gottar ihop sej i jockes ugn! på mitt initativ har vi alltså bakat idag. ska ta med till middagen hos pärona. jockes alltså. mmm vad god den är på väg att bli.

lördag 17 april 2010

decade

ikväll ska jag dricka öl med annika, carro & fredrik. jag hade tänkt pitcha idén om att kanske masa oss ner till strand för vänner&bekanta's 10-års jubileum, men jag anar att jag kommer att bli skrattad upp i fejjan och inte få gå dit. oh well, inte som att det är mitt favoritställe, har ju inte varit där på... 3 år? jag tänker iallafall glittra med mina ögon och försöka så gott jag kan. 

lotto

det borde ju vara ganska lite chans att man hittar 2 st hjärter 6, vid olika tillfällen, på marken? från en kortlek alltså. det har Loca på jobbet gjort nu! fatta. hon borde typ köpa en lott. jag gick liksom och orerade om hur osannolikt det ens var att hitta ett kort på marken. sen hittade jag förvisso ett själv på vägen hem, men det styrker väl bara min teori om att... vi borde köpa en lott. kanske. venne.

igår var hur som helst ZUPERMYS! andrea och billie var här på värstingmiddag med hamburgare och guaca och vin. svullomiddag och jag blev proppismätt. billie och jag gick efter att andrea hade dragit för att sova, skulle jobba imöra, iväg till underbara bar för att träffa en kanonfull loke. det var festligt. underbara bar var jag senast på när jag var 17 och var Lucy Paige. DET var festligt.

idag har jag bara hunnit bli lite tjurig över att SEB har sämst öppettider och så. ska dricka kaffe med grädde. *har ingen mjölk* *ganska nöjd med det* hej!

fredag 16 april 2010

det här vulkanutbrottet då

ja, jag tycker ju förstås att det här askmolnet som lamslagit flygtrafiken är sjukt obehagligt. vadå kan hålla på i ett år? jaha. ingen i europa kan flyga nånstans på ett år. APOKALYPSEN ÄR HÄR


lite snällare artikel

torsdag 15 april 2010

jag behövde verkligen tvätta

men mina grannar ska minsann ha sina tvättider. jaha. man tackar.

idag var det så jäkla äckelpäckel på jobbet att L höll på att kräkas. vi har liksom en diskho i hallen, som det alltid luktar en salig blandning av avlopp/bajs ur när man spolar vatten. den har ett vattenlås som vi varje gång ringer och gnäller på vår hyresvärd, får skulden för detta. "det torkar ut snabbt. då luktar det. spola." man ba aha tack så mycket men det luktar ändå skit.

idag fick vi veta att man måste tömma den lilla lådan som sitter fast i anslutning till röret, en gång i veckan. jahapp. *jobbat där i snart två år* *har aldrig tömts* jag och L satte på oss latex-handskar och tjoffade loss den lilla burken och... oj oj oj. jag slutade efter ett tag att andas med näsan, men L som "inte ville få ner det i lungorna" stod och hulkade. det luktade bokstavligt talat dött. lik. alltså, inte för att jag någonsin känt liklukt men det ba MÅSTE vara så det luktar. typ minst 10 år gammal rutten sand och kaffe och målarfärg och... ja. vem vet. 

och så har jag fått en remiss hem för en tid hos nån medicin-specialist för mina jävla ben. hoppas att hon kan komma fram till nåt vettigt. 

och åh, jag gillar inte riktigt att jag blev rekommenderad att käka "mittval kvinna" för att den innehåller vitamin b12 (som jag har brist på) av min magdoktor. för några morgnar sen så ba "ny studie visar att kvinnor som ätit multivitaminer innehållande folsyra, exempelvis i samband med graviditet, i större utsträckning får bröstcancer!". fint. jättefint. jag har liksom petat i mej en sån där tablett till typ varje måltid i sådära 1 år eller mer. KUL.

haha, min google-sökning spårade ur en aning från "vattenlås" till "ruttet" till "finne" och hittade den här sjuka artikeln

onsdag 14 april 2010

föregångslandet sverige

men åh jag vill ba griiina när gamla krokiga gummor letar pant-flaskor i papperskorgar framför mej.

i'm coming back!

idag blev jag skitglad: hittade äntligen ett bageri som bakar glutenfritt bröd! bovete-limpa med surdeg mm. skitgott! värsta schyssta bagerit också som ligger på hemvägen från jobbet. skitnära krullis. åh!

och idag blev jag också fly förbannad: tanten som jobbar i köket på jobbet är i barngrupp på morgnarna. vi är i hallen och hon klär på en, jag klär på en annan. hon trär på pojken (som går på min avdelning) hans mössa, som har två stickade rosor fastsatta på sej. hon ba "dom här vill jag ta bort!" ja ba "jaha, varför dårå" hon ba "ameh, han är ju kille". därefter flippade jag en aning och mer eller mindre skällde ut henne. det ironiska var att vi i måndags hade APT och diskuterade den nya likabehandlingsplanen, som haft dom där töntiga övertydliga exemplena med pedagoger som säger saker i stil med "nää, det där är ju en tjejmössa, du vill väl inte att folk ska tro att du är en flicka?!" när en unge säger att han vill ha en likadan mössa som en brud. jag och A typ "HA-HA vem säger såhär egentligen". VÅR KÖKSA TYDLIGEN. fyfan. jag vill ba kräkas och aldrig skaffa barn om det ska finnas sånahär människor i förskolan. så börjar hon försvara sej med saker som "ja, det kanske är fel, men så tycker jag, och det kan ingenting ändra på! sådetså!" därefter gick jag runt och var deprimerad över mänskligheten när jag fick noll förståelse från L när jag berättade om det, som ba "jameh, om jag hade en son skulle jag inte heller klä honom i sånadär töntiga kläder. det finns ingenting som nån skulle kunna säga som skulle ändra på den uppfattningen." ett sånt uttalande vill man ju mest skratta åt. det är ju som att man förolämpar sej själv i samma svep när man ba "nädu! kan inte lära gammal hund att sitta!" liksom. 

nej. nu ska jag handla mat till mej och krullis. hej.

artikel med bilden

tisdag 13 april 2010

huvevärk

alltså det är inte klokt hur snoriga våra ungar är just nu. helt sjukt. ba feta BLAFFORNA med snor, strilandes nerför gården mellan käften och snoken pårom. konstant. alltså jag menar bokstavligt talat, man snyter dom och så två sekunder senare ba *SOM OM JAG INTE PRECIS SNÖT DEJ FÖR TVÅ SEKUNDER SEN* och jag har ändå sett en hel del snor kan jag lova. uäkäkk.

jag går runt med huvevärk också. oprovocerad huvevärk. jag har liksom kollat att jag 1) dricker vatten 2) dricker kaffe 3) inte är förkyld. ändå. börjar på allvar fundera på ifall jag kanske är lite såndär pollen-allergisk. har hört att det kan komma när man blir stor. *e stor* nä men, på allvar alltså. skulle ju suga. men ganska lätt fixat säkert.

nu ska jag duscha, fixa litte, hoppa på cykeln och trampa hem till krullis och sova en skvätt. ja, jag är knepp. hej!

lördag 10 april 2010

godnatt.


det är ju verkligen jättekul att vissa är såhär vackra utan minsta smink eller retouch. jättekul för dom. själv får man ju nöja sej med sin lott. inte så jättesnygg och dum! heja mej.

fredag 9 april 2010

take me back!

jag vet inte riktigt vad det är som gör mej såhär disträ. min gissning är sömnbrist men det kan ju helt enkelt vara ett lite onödigt personlighetsdrag också. idag glömde jag liksom cykelnycklarna I cykellåset när jag skulle in på ica. höll på att få panik när jag inte hitta dom i fickan. kolla i låset. ba JAPP DÄR VA DOM. jättebra liksom, som att ge bort en i princip ny cykel. arghghghg. *älskar mej själv*

andra grejer jag håller på och glömmer hela tin är typ att stänga av kaffekokaren när jag går hemifrån, glömmer nycklarna inne i lägenheten när jag ska ner och hämta tvätten (det var ju fan en av dom jobbigare grejerna jag varit med om. var tvungen att hoppa på en intet ont anande granne och be att få ringa mamma som i sin tur fick eniro'a fram jockes nummer som jag inte kan i huvet), förlägger mina nycklar på jobbet så att jag inte kommer in i skåpet så att jag inte kommer hem. ja. osv. jag känner mej som en gammal gumma. 

och idag då när jag skulle in på ica så såg jag en kille jag gick i mellanstadiet med på högalidsskolan. han var en såndär man blev arg ba man såg, för han va så extremt dumihuvet och provocerande att man ville slåss. på det var han ofattbart ful. alltså sådär så att man inte riktigt tror att det är på riktigt. såna som det iofs finns ganska många av i den åldern, med liksom pyttelitet asymetriskt huvud med ett tillhörande ansikte som ingenting ser ut att sitta rätt i, på en väldigt stor och klumpig kroppshydda. som sen i de flesta fall växer till sej rätt proportioner, men... inte den här. han såg precis likadan ut som han gjorde i mellanstadiet. den där instinktiva ilskan ba högg i så fort jag såg honom, som förvisso ganska fort gick över i sympati. herregud. jag tycker verkligen inte att utseende är allt, det är inte det, men i och med att det är det första man ser är det ganska oundvikligt att man reagerar. sen hade det väl säkert förbättrats om han typ... inte hade haft mjukisbyxor och nån saggig gammal tjocktröja på sej, men det är ju en annan femma. en majoritet av mej tror med stark övertygelse att han aldrig har fått ligga, till exempel. och fatta det! det är ändå inte många man kan säga att man tror det om. oj oj. vad mycket tid jag lägger på att tänka på det här när jag borde sova för att gå upp tidigt imorgon och spendera dagen på DET TRÅKIGASTE SÄTT MAN KAN.

onsdag 7 april 2010

saker vi glömt

åh. emmaboda 2005. allafall. hur fan pumpar man cykeldäck egentligen?! hur hårda ska dom vara? för jag kan klämma pårom, och dom liksom blir ju lite mjuka under mina fingrar, men inte jätte. de är lite platta när cykeln står, men det har dom fan varit från början. HUR vet man allt det här egentligen? jag har fan inte pumpat cykeldäck sen jag var BARN, och då fick jag ju typ "pumpa cykeldäck" alltså pumpa typ en gång när pappa pumpade resten. jag har iallafall stått utanför mitt fönster nu i typ en halvtimma och förmodligen sett jävligt dum ut och ba pumpa pumpa pumpa. vet inte om det finns mer luft i däcken nu än innan, det återstår att se antar jag. kändes ju som en jävlig nitlott när jag härom morgonen skulle cykla till jobbet och möttes av dom där platta plättarna till hjul.

jag känner mej f.ö. helt yr nu när måndagen försvann. eller liksom, arbetsdagen. kan inte riktigt greppa vilken dag det egentligen är. ibland när jag tror att jag har kommit på det så blir jag osäker. det känns för enkelt. 

haha, juste! vi har fått ett så jävla aproligt kompendium vi ska läsa igenom till nästa APT på jobbet. det handlar om hur man ska motverka diskriminering och främja likabehandling. men det som är så hysteriskt roligt är exemplen (som vi bara ANTAR måste vara fiktiva) i detta kompendium. ba "en grupp glada barn står redo att gå iväg på teater. läraren står framför en ensam blind pojke, som är ledsen. läraren säger "men du kan ju ändå inte se någonting, så det är ingen idé att du följer med". åh gud, så jag skrattade. sen en som genererade skrik-liknande skratt i personalrummet "en pojke har ett handikapp i form av en sned fot. de andra barnen skrattar åt honom och kallar honom "elefantfoten".

måndag 5 april 2010

JAHA

ja, ska det va såhär nu igen så får vi fan börja om med ALLT. ska det komma mer äckelsnö BLIR DET JULAFTON NU IGEN. GOD JUL ALLIHOPA UT OCH KÖP JULKLAPPAR

söndag 4 april 2010

P3

ett stort fett tips till alla som inte gjort det är att gå in på SR's hemsida och klicka sej vidare till P3, sedan klicka på "P3 dokumentär". lyssnar i skrivande stund på dokumentären "porrkriget".

work work fashion baby

i fredags när jag åkte hem tog jag en taxi för att jag inte kände för att möjligen kräkas på tunnelbanan. taxi-chaffisen var skitrolig. det första han gjorde när jag satt mej var att bjucka tuggumi och fråga vilken radiostation jag ville lyssna på. sen började han prata om att "igår, samma tid, jag var kalmar!". ja ba jaha, du var i kalmar, trevligt. sen sa han det flera gånger tills jag insåg att han kanske menade att han kört taxi till kalmar- och mycket riktigt. nån snubbe hade åkt från södersjukhuset i taxi till kalmar. 5.056 kr hade det kostat. ja ba "men det måste kostat mer" han ba "jag sa fast pris. med taxameter det blir 10.000 minst!". minst sagt snäll med andra ord. sen började han berätta om nån kollega som hade fått köra nån från stockholm till oslo för 7.000 och att han många, många gånger fått köra kunder mindre än 500 m. "från nybroplan, till stureplan". alltså till och med jag med mitt urusla lokalsinne vet att det fan i princip är samma ställe. jävla as-svenskar!

lördag 3 april 2010

so what if i break doooown

igårkväll var det ju meningen att det skulle bli mysitt och så. istället slutade det med att jag från ingentstans blev kräk-illamående och var tvungen att åka hem. sen hade jag en skitjobbig natt med illamående/ångest/illamående/ångest osv osv osv. ja. jobbigt blev det. nu ikväll har jag hämtat hit miro och si för lite häng. hit till mamma, alltså. 

"men.. hur gravar man lax egentligen?"
"du gör precis som du gör med ormen!"
"påskormen." 

fredag 2 april 2010

mm. jajemen.


det förvånar mej ju inte det minsta att den här obstinathunden bara älskat snöskiten.

rekordbyrån

ungarna på jobbet i veckan:

(krattar jävligt mycket löv) "jag tror det blir rekord hörni!" "jag känner på mej att det kommer bli rekord!" "DET HÄR ÄR DET BÄSTA DAGEN I MITT LIV"

svt's rekordbyrån

you were so POPULAR

jag har haft grejer varenda kväll den här veckan, och bloggis har fått lida. ajaj. allafall. jag har lyckats få en av dom största populärmusik-hitsen på huvet. alltså till den grad att jag drömmer om den. det är ganska jobbigt.



men vad fan är det för fånig video f.ö? jag fattar ingenting, har den nåt med låten att göra? eller? äh. nu ska jag träffa lilla baby elsa. gull!